SKŁADNIKI:
1 CUKINIA
1 MARCHEWKA
1 JAJKO
ZĄBEK CZOSNKU
3 ŁYŻKI MĄKI
SÓL
PIEPRZ
OLEJ - PREFERUJE OLEJ KOKOSOWY :)
WYKONANIE:
CUKINIĘ I MARCHEW MYJEMY, ODCINAMY KOŃCE I UCIERAMY NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH.
SOLIMY I ODSTAWIAMY NA 10 MINUT. PO TYM CZASIE ODCISKAMY Z NADMIARU WODY. DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW TZN. JAJKO, MĄKĘ ORAZ CZOSNEK. DOPRAWIAMY PIEPRZEM. WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE MIESZAMY.
NA PATELNI ROZGRZAĆ OLEJ. ŁYŻKĄ FORMOWAĆ MAŁE PLACKI. PIEC NA ZŁOTY KOLOR Z DWÓCH STRON. ODSĄCZYĆ Z TŁUSZCZU NA RĘCZNIKU PAPIEROWYM.
IDEALNE JAKO DODATEK DO MIĘSA ZAMIAST ZIEMNIAKÓW, U MNIE AKURAT DO KOTLETA Z INDYKA W PANIERCE SEZAMOWEJ.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz