wtorek, 31 maja 2016

BOLOŃSKI GARNEK





SKŁADNIKI: 

500 G MIĘSA MIELONEGO (DOWOLNEGO)
300 G MAKARONU PENNE
200 G PIECZAREK
2 ZĄBKI CZOSNKU
1 ŁYŻECZKA OREGANO
 1 ŁYŻECZKA BAZYLII
1 ŁYŻECZKA SŁODKIEJ PAPRYKI
1/2 ŁYŻECZKI PIEPRZU CAYENNE
7 ŁYŻECZEK KONCENTRATU POMIDOROWEGO
2 POMIDORY -MOŻNA ZASTĄPIĆ POMIDORAMI Z PUSZKI
SÓL
PIEPRZ 

WYKONANIE: 



PIECZARKI MYJEMY KROIMY W PLASTRY I PODSMAŻAMY.  NA OSOBNEJ PATELNI  PODSMAŻAMY MIĘSO MIELONE. DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM. DODAJEMY CZOSNEK PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ ORAZ KONCENTRAT POMIDOROWY. SMAŻYMY OK 10 MINUT. DODAJEMY PODSMAŻONE PIECZARKI, MAKARON I ZALEWAMY WODĄ NA TYLE ŻEBY MAKARON BYŁ ZAKRYTY. DODAJEMY PRZYPRAWY I GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU CZĘSTO MIESZAJĄC, AŻ MAKARON BĘDZIE MIĘKKI.

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz