wtorek, 31 maja 2016
BOLOŃSKI GARNEK
SKŁADNIKI:
500 G MIĘSA MIELONEGO (DOWOLNEGO)
300 G MAKARONU PENNE
200 G PIECZAREK
2 ZĄBKI CZOSNKU
1 ŁYŻECZKA OREGANO
1 ŁYŻECZKA BAZYLII
1 ŁYŻECZKA SŁODKIEJ PAPRYKI
1/2 ŁYŻECZKI PIEPRZU CAYENNE
7 ŁYŻECZEK KONCENTRATU POMIDOROWEGO
2 POMIDORY -MOŻNA ZASTĄPIĆ POMIDORAMI Z PUSZKI
SÓL
PIEPRZ
WYKONANIE:
PIECZARKI MYJEMY KROIMY W PLASTRY I PODSMAŻAMY. NA OSOBNEJ PATELNI PODSMAŻAMY MIĘSO MIELONE. DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM. DODAJEMY CZOSNEK PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ ORAZ KONCENTRAT POMIDOROWY. SMAŻYMY OK 10 MINUT. DODAJEMY PODSMAŻONE PIECZARKI, MAKARON I ZALEWAMY WODĄ NA TYLE ŻEBY MAKARON BYŁ ZAKRYTY. DODAJEMY PRZYPRAWY I GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU CZĘSTO MIESZAJĄC, AŻ MAKARON BĘDZIE MIĘKKI.
SMACZNEGO :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz