wtorek, 31 maja 2016

PIECZONY PSTRĄG Z SUSZONYMI POMIDORAMI






SKŁADNIKI:

1 PSTRĄG ŚWIEŻY
1 CYTRYNA
4 SUSZONYCH POMIDORÓW
SÓL
PIEPRZ
CZOSNEK
OLIWA LUB OLEJ Z POMIDORAMI BAZYLIĄ I CZOSNKIEM
ZIOŁA PROWANSALSKIE 

WYKONANIE:



PSTRĄGA UMYĆ, WYSUSZYĆ I NACIĄĆ W 5 MIEJSCACH.DOPRAWIĆ SOLĄ, PIEPRZEM I ZIOŁAMI.  POŁOWĘ CYTRYNY POKROIĆ W PLASTRY. W KAŻDE NACIĘCIE RYBY WŁOŻYĆ NA PRZEMIAN  CYTRYNĘ I POMIDORA. SKROPIĆ RYBĘ SOKIEM Z POŁOWY CYTRYNY. DO WNĘTRZA RYBY WSADZIĆ RESZTĘ CYTRYNY I SUSZONE POMIDORY ORAZ CZOSNEK POKROJONY W PLASTRY. RYBĘ ODSTAWIĆ NA 30 MINUT. PIEKARNIK NAGRZAĆ DO 180 STOPNI. PIEC 20 MINUT.


SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz