poniedziałek, 3 października 2016

PAPRYKA FASZEROWANA




SKŁADNIKI:

3 PAPRYKI 
0,5 KG DOWOLNEGO MIĘSA MIELONEGO 
1 WORECZEK RYŻU (BIAŁY LUB BRĄZOWY) 
2 ZĄBKI CZOSNKU 
20 DAG PIECZAREK 
1 ŁYŻECZKA PAPRYKI SŁODKIEJ 
PÓŁ PUSZKI POMIDORÓW KROJONYCH 
PIEPRZ, SÓL 
SER ŻÓŁTY W PLASTRACH

WYKONANIE:



RYŻ UGOTOWAĆ. PIECZARKI UMYĆ, POKROIĆ W PLASTRY I PODSMAŻYĆ NA PATELNI. DODAĆ MIĘSO MIELONE I SMAŻYĆ AŻ SIĘ ZARUMIENI. DOPRAWIĆ SOLĄ, PIEPRZEM, PAPRYKĄ I CZOSNKIEM. NA KONIEC SMAŻENIA DODAĆ POMIDORY.

W DUŻYM NACZYNIU WYMIESZAĆ UGOTOWANY RYŻ Z MIĘSEM. 
PAPRYKĘ UMYĆ, PRZEKROIĆ NA PÓŁ I USUNĄĆ NASIONA. NAPEŁNIĆ PAPRYKI PRZYGOTOWANYM FARSZEM I PRZYKRYĆ SEREM ŻÓŁTYM. PRZYGOTOWANE PAPRYKI UŁOŻYĆ W NACZYNIU ŻAROODPORNYM I WLAĆ NA DNO PÓŁ SZKLANKI WODY. PIEC W TEMPERATURZE 180 STOPNI C  PRZEZ OK 35 MINUT. 

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz