poniedziałek, 3 października 2016
PAPRYKA FASZEROWANA
SKŁADNIKI:
3 PAPRYKI
0,5 KG DOWOLNEGO MIĘSA MIELONEGO
1 WORECZEK RYŻU (BIAŁY LUB BRĄZOWY)
2 ZĄBKI CZOSNKU
20 DAG PIECZAREK
1 ŁYŻECZKA PAPRYKI SŁODKIEJ
PÓŁ PUSZKI POMIDORÓW KROJONYCH
PIEPRZ, SÓL
SER ŻÓŁTY W PLASTRACH
WYKONANIE:
RYŻ UGOTOWAĆ. PIECZARKI UMYĆ, POKROIĆ W PLASTRY I PODSMAŻYĆ NA PATELNI. DODAĆ MIĘSO MIELONE I SMAŻYĆ AŻ SIĘ ZARUMIENI. DOPRAWIĆ SOLĄ, PIEPRZEM, PAPRYKĄ I CZOSNKIEM. NA KONIEC SMAŻENIA DODAĆ POMIDORY.
W DUŻYM NACZYNIU WYMIESZAĆ UGOTOWANY RYŻ Z MIĘSEM.
PAPRYKĘ UMYĆ, PRZEKROIĆ NA PÓŁ I USUNĄĆ NASIONA. NAPEŁNIĆ PAPRYKI PRZYGOTOWANYM FARSZEM I PRZYKRYĆ SEREM ŻÓŁTYM. PRZYGOTOWANE PAPRYKI UŁOŻYĆ W NACZYNIU ŻAROODPORNYM I WLAĆ NA DNO PÓŁ SZKLANKI WODY. PIEC W TEMPERATURZE 180 STOPNI C PRZEZ OK 35 MINUT.
SMACZNEGO :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz