poniedziałek, 3 października 2016

FILET Z KURCZAKA PIECZONY Z WARZYWAMI



SKŁADNIKI :

PODWÓJNA PIERŚ Z KURCZAKA 
1 PAPRYKA 
1 MAŁA CUKINIA 
5 PIECZAREK 
4 ZIEMNIAKI 
SÓL, PIEPRZ 
PAPRYKA SŁODKA
ZIOŁA PROWANSALSKIE  
OLIWA 

WYKONANIE:

PIERSI Z KURCZAKA KROIMY NA PÓŁ I PRZYPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM, PAPRYKĄ I ZIOŁAMI. ZIEMNIAKI OBIERAMY, KROIMY W TALARKI I UKŁADAMY W  WYSMAROWANYM NACZYNIU ŻAROODPORNYM.  DOPRAWIAMY SOLĄ . CUKINIĘ I KROIMY W PLASTRY, PAPRYKĘ I PIECZARKI KROIMY W GRUBSZA  W KOSTKĘ. WSZYSTKO UKŁADAMY NA ZIEMNIAKI I DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ ZIOŁAMI. SKRAPIAMY  LEKKO OLIWĄ.  MIĘSO UKŁADAMY NA WARZYWA LUB CHOWAMY MIEDZY WARZYWAMI. CAŁOŚĆ PIECZEMY OK 40 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI C. 

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz