SKŁADNIKI :
PODWÓJNA PIERŚ Z KURCZAKA
1 PAPRYKA
1 MAŁA CUKINIA
5 PIECZAREK
4 ZIEMNIAKI
SÓL, PIEPRZ
PAPRYKA SŁODKA
ZIOŁA PROWANSALSKIE
OLIWA
WYKONANIE:
PIERSI Z KURCZAKA KROIMY NA PÓŁ I PRZYPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM, PAPRYKĄ I ZIOŁAMI. ZIEMNIAKI OBIERAMY, KROIMY W TALARKI I UKŁADAMY W WYSMAROWANYM NACZYNIU ŻAROODPORNYM. DOPRAWIAMY SOLĄ . CUKINIĘ I KROIMY W PLASTRY, PAPRYKĘ I PIECZARKI KROIMY W GRUBSZA W KOSTKĘ. WSZYSTKO UKŁADAMY NA ZIEMNIAKI I DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ ZIOŁAMI. SKRAPIAMY LEKKO OLIWĄ. MIĘSO UKŁADAMY NA WARZYWA LUB CHOWAMY MIEDZY WARZYWAMI. CAŁOŚĆ PIECZEMY OK 40 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI C.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz